Кулинарни рецепти » Свинско с праз, гъби и кисели краставички

 Свинско с праз, гъби и кисели краставички

Продукти:

• 800 г шарено свинско месо без кости
• 5-6 стръка праз
• 400 г гъби
• 5-8 кисели краставички
• 1 ч.ч. доматен сок
• 1/2 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. бяло вино
• черен пипер на зърна
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го запържваме до златисто в горещото олио. Прибавяме нарязаните гъби и праз. Доливаме 1 ч.ч. вода. Когато омекнат, махаме капака и оставяме да изври водата.

Поръсваме с червения пипер, прибавяме доматения сок и разбъркваме добре. Посоляваме, пускаме зърната черен пипер и киселите краставички, нарязани на кубчета. Поливаме с бялото вино. Ако е необходимо, доливаме топла вода до покриване на продуктите 1-2 см, за да е гъсто готовото ястие.

Оставяме да ври около 1/2 час на слаб огън. Сервираме в глинени гювечета. Докато е горещо, настъргваме отгоре кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало