Продукти:
• 1 1/2 ч. ч. зрял фасул
• 1/2 ч. ч. ориз
• 1-2 глави лук
• 1/2 ч. ч. олио
• 1 ч. л. червен пипер
• 6 чушки (най-добре от туршия)
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме предварително фасула, измиваме го и го варим заедно със ситно нарязания лук до омекване. Прибавяме ориза, ситно нарязаните чушки и сол на вкус.
След 10-15 минути изсипваме ястието в тавичка, заливаме със сгорещеното олио и запържения червен пипер и запичаме във фурната.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...