Продукти:
• 500 г пресни картофи
• 4-5 стръка праз
• 500 г моркови
• 1 к.ч. ориз
• 100 мл олио
• 5-6 стръка целина
• 200 г стерилизирани гъби
• 1-2 дафинови листа
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме на колелца морковите и праза и ги задушаваме в олиото. Добавяме нарязаните на кубчета картофи, заливаме сместа с малко вода и оставяме на тих огън за около 20 минути.
Прибавяме ориза, дафиновите листа и когато гювечът е вече полуготов, прибавяме останалите подправки.
Изсипваме в тавичка и добавяме ситно нарязаните гъби. Запичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...