Кулинарни рецепти » Пълнени тиквички с извара

 Пълнени тиквички с извара

Продукти: (за 4 порции)

• 4 по-големи тиквички
• 1 морков
• 1-2 скилидки чесън
• 1 главичка лук
• 2 с.л. олио
• 2 с.л. счукани лешници
• 1 с.л. счукани бадеми
• 100 г прясно меко сирене
• 100 г извара
• 3 с.л. ръжени мюсли
• 1 щипка къри
• 1 стрък мента
• 200 мл зеленчуков бульон
• 1 стрък мащерка
• 1 дафинов лист
• 1 с.л. маргарин
• 1 ч.л. брашно
• магданоз, копър, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме тиквичките надлъжно на две и внимателно издълбаваме сърцевината им. Нарязваме я на ситно. Счукваме чесъна с малко сол и натъркваме с него вътрешната страна на тиквичките.

Сгорещяваме мазнината и задушаваме в нея нарязаните на ситно лук и моркови. Прибавяме сърцевината на тиквичките и готвим още 5 мин. Подправяме със сол и черен пипер, сваляме от котлона и оставяме сместа да изстине. Разбъркваме с натрошеното сирене, изварата, листните подправки, мюслите, ядките и кърито.

Шприцоваме тази смес в тиквичките, нареждаме ги в тавичка, наливаме бульона, прибавяме мащерката и дафиновия лист, завиваме с фолио и печем 20 мин на 200°С. Изваждаме тиквичките в затоплен съд.

Загряваме котлона, изливаме сока от печенето в тенджерка и прибавяме маргарина. Размиваме брашното с малко вода, сипваме го в соса и на слаб котлон с бъркане варим 5 мин. Подправяме соса с ароматните треви, оставяме да изстине и заливаме тиквичките.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало