Кулинарни рецепти » Език с ремуладов сос

 Език с ремуладов сос

Продукти: (за 4-5 порции)

• 800 г език
• 1 връзка корени за супа
• 1 глава лук
• 1 дафинов лист
• черен пипер, бахар, сол

За соса:

• 4 твърдо сварени жълтъка
• 5-6 с.л. зехтин или олио
• 1 с.л. краве масло
• 3 сардели от консерва
• 1-2 ч.л. горчица
• 1 главичка лук
• 1 с.л. оцет
• 2 с.л. бульон
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме езика и го обелваме. Щом изстине, го нарязваме на филийки.

Пасираме жълтъците. С непрекъснато бъркане наливаме зехтина. Прибавяме разбитото на пяна масло, настъргания на ситно ренде лук, горчицата, изчистените и намачкани с вилица сардели, оцета и бульона.

Правим гладък сос, който подправяме със сол и черен пипер и наръсваме с магданоз. Заливаме филийките с този сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало