Продукти: (за 4-5 порции)
•	800 г език
•	1 връзка корени за супа
•	1 глава лук 
•	1 дафинов лист
•	черен пипер, бахар, сол
За соса:
•	4 твърдо сварени жълтъка
•	5-6 с.л. зехтин или олио
•	1 с.л. краве масло
•	3 сардели от консерва
•	1-2 ч.л. горчица
•	1 главичка лук
•	1 с.л. оцет
•	2 с.л. бульон
•	черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме езика и го обелваме. Щом изстине, го нарязваме на филийки. 
Пасираме жълтъците. С непрекъснато бъркане наливаме зехтина. Прибавяме разбитото на пяна масло, настъргания на ситно ренде лук, горчицата, изчистените и намачкани с вилица сардели, оцета и бульона. 
Правим гладък сос, който подправяме със сол и черен пипер и наръсваме с магданоз. Заливаме филийките с този сос. 
              Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
              Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
              Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
              Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...