Кулинарни рецепти » Език с ремуладов сос

 Език с ремуладов сос

Продукти: (за 4-5 порции)

• 800 г език
• 1 връзка корени за супа
• 1 глава лук
• 1 дафинов лист
• черен пипер, бахар, сол

За соса:

• 4 твърдо сварени жълтъка
• 5-6 с.л. зехтин или олио
• 1 с.л. краве масло
• 3 сардели от консерва
• 1-2 ч.л. горчица
• 1 главичка лук
• 1 с.л. оцет
• 2 с.л. бульон
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме езика и го обелваме. Щом изстине, го нарязваме на филийки.

Пасираме жълтъците. С непрекъснато бъркане наливаме зехтина. Прибавяме разбитото на пяна масло, настъргания на ситно ренде лук, горчицата, изчистените и намачкани с вилица сардели, оцета и бульона.

Правим гладък сос, който подправяме със сол и черен пипер и наръсваме с магданоз. Заливаме филийките с този сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало