Продукти: (за 5 порции)
• 800 г черен дроб
• 100 г краве масло
• 1 глава лук
• 3 зелени пиперки
• 3 домата
• 1 ч.ч. брашно
• 5 люти чушлета
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме дроба от големите кръвоносни съдове, нарязваме го на кубчета, поръсваме го със сол и черен пипер, овалваме го в брашното и го изпържваме в сгорещената мазнина.
След като извадим дроба, в същата мазнина задушаваме до омекване ситно нарязания лук. Последователно прибавяме почистените от дръжките и семената и едро нарязани пиперки и обелените и ситно нарязани домати. Продължаваме да задушаваме, докато зеленчуците останат на мазнина.
Разпределяме изпържения дроб в чиниите за сервиране и го заливаме с приготвения сос. Поръсваме всяка порция със ситно нарязан магданоз и я я гарнираме с по 1 люто чушле.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...