Продукти: (за 4 порции)
• 5-6 картофа
• 1 к. ч. мляко (вода)
• 1 к. ч. олио
• половин връзка магданоз
• 1 връзка репички
• 1 зелена салата
• 2 твърдо сварени яйца
• сол, оцет
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги нарязваме на кубчета. След като изстинат, за да стане салатата по-сочна, ги заливаме с горещото мляко (вода).
Разбъркваме добре, посоляваме и прибавяме ситно нарязания магданоз, растителното масло и оцета. Изсипваме в средата на кръгла салатна чиния.
Наоколо подреждаме листата от салатата, върху които поставяме кръгчета от репичките и яйцата. Посоляваме и поливаме леко със салатна заливка от оцет и олио.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...