Продукти:
• 400 г къси макарони (ригатони)
• 500 г домати
• 250 г моцарела
• 1 жълта пиперка
• 2 скилидки чесън
• 2 с.л. балсамов оцет
• 4 с.л. зехтин
• 1 с.л. каперси
• 1 с.л лимонов сок
• 2 с.л. наситнен магданоз
• 2 с.л. наситнен розмарин
• 1 с.л. ситно нарязана мента (или джоджен)
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Счукваме чесъна и го разбиваме с оцета и зехтина. Подправяме със сол и черен пипер на вкус.
Нарязваме доматите и чушката, смесваме ги с наситнените листни подправки, заливаме с приготвения дресинг и разбъркваме. Прибавяме тази смес към сварените и отцедени макарони. Слагаме и нарязаната на кубчета моцарела.
Разбъркваме салатата, сипваме я в широка чиния за сервиране и подправяме с лимоновия сок.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...