Продукти:
· 1 салатка
· 1 краставица
· 100 г пресен спанак
· 100 г прясна коприва
· 8 репички
· 8 маслини
· 4 с.л. соеви кълнове
· 4 с.л. покълнало жито
· 2 с.л. пресен магданоз
· 2 с.л. пресен копър
· 2 с.л. зехтин
· 2 с.л. пресен лимонов сок
· 2 щипки сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на дребно копривата и я натриваме със сол.
Нарязваме салатката, краставицата, репичките, пресния спанак, магданоз и копър. Прибавяме зехтина, лимоновия сок и покълналите соя и жито.
Разбъркваме всички продукти и накрая украсяваме с маслините.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...