Продукти:
· 1 салатка
· 1 краставица
· 100 г пресен спанак
· 100 г прясна коприва
· 8 репички
· 8 маслини
· 4 с.л. соеви кълнове
· 4 с.л. покълнало жито
· 2 с.л. пресен магданоз
· 2 с.л. пресен копър
· 2 с.л. зехтин
· 2 с.л. пресен лимонов сок
· 2 щипки сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на дребно копривата и я натриваме със сол.
Нарязваме салатката, краставицата, репичките, пресния спанак, магданоз и копър. Прибавяме зехтина, лимоновия сок и покълналите соя и жито.
Разбъркваме всички продукти и накрая украсяваме с маслините.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...