Кулинарни рецепти » Пъдпъдък с гъби

 Пъдпъдък с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пъдпъдъка
• 400 г пресни гъби
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. бяло вино
• 100 г макарони
• 1 с.л. брашно
• 100 г сланина
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1-2 глави лук
• сол

Начин на приготвяне:

Шпиковаме пъдпъдъците с тънки парчета сланина и ги задушаваме в част от олиото. Прибавяме лука, морковите и целината, нарязани на тънко и дълго. Като се позадушат, сипваме виното. След 2-3 мин заливаме с пилешки или месен бульон. Варим на тих огън до омекване на месото.

Изваждаме пъдпъдъците, пасираме соса, посоляваме го на вкус, прибавяме запърженото брашно и го кипваме няколко пъти, за да се сгъсти. Прибавяме към него гъбите, нарязани и задушени в останалата мазнина.

Нареждаме пъдпъдъците в плато за сервиране, заливаме ги с гъбения сос, а наоколо разстиламе макароните, които сме сварили в подсолена вода.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало