Продукти:
• 1 ч.ч. червен фасул
• 400 г гъби (сварени или стерилизирани)
• 1 глава лук
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• 4 с.л. соев сос
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.ч. гъбен бульон
• 1 дафинов лист
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба в студена вода за 1 нощ. На другия ден го измиваме и варим, докато омекне. После го отцеждаме.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина. Щом поомекне прибавяме отцедените и нарязани на филийки гъби, фасула и дафиновия лист. Посоляваме и заливаме с горещия бульон и соевия сос. Захлупваме и задушаваме 15-20 мин на тих огън.
Отстраняваме готовото ястие от огъня, поръсваме обилно с копър и кашкавал и захлупваме отново. Изчакваме 5-6 мин, за да се разтопи кашкавала, и след това поднасяме.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...