Кулинарни рецепти » Ризото по милански

 Ризото по милански
/Италия/

Продукти: (за 4 порции)

• 250 г ориз
• 50 г краве масло
• 1 средно голяма глава лук
• 2 с.л. олио
• 600 мл зеленчуков бульон
• 100 г настърган кашкавал
• 100 г гъби
• 5-6 домата
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Добавяме ориза и пържим, като непрекъснато бъркаме. Когато оризът стане прозрачен, наливаме бульона, подправяме с черен пипер и сол и задушаваме на слаб огън, докато оризът омекне напълно.

В отделен съд разтопяваме маслото, прибавяме обелените и настъргани домати и нарязаните гъби и задушаваме. Накрая сипваме ориза и настъргания кашкавал и разбъркваме добре сместа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало