Кулинарни рецепти » Ризото по милански

 Ризото по милански
/Италия/

Продукти: (за 4 порции)

• 250 г ориз
• 50 г краве масло
• 1 средно голяма глава лук
• 2 с.л. олио
• 600 мл зеленчуков бульон
• 100 г настърган кашкавал
• 100 г гъби
• 5-6 домата
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Добавяме ориза и пържим, като непрекъснато бъркаме. Когато оризът стане прозрачен, наливаме бульона, подправяме с черен пипер и сол и задушаваме на слаб огън, докато оризът омекне напълно.

В отделен съд разтопяваме маслото, прибавяме обелените и настъргани домати и нарязаните гъби и задушаваме. Накрая сипваме ориза и настъргания кашкавал и разбъркваме добре сместа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало