Кулинарни рецепти » Ризото по милански

 Ризото по милански
/Италия/

Продукти: (за 4 порции)

• 250 г ориз
• 50 г краве масло
• 1 средно голяма глава лук
• 2 с.л. олио
• 600 мл зеленчуков бульон
• 100 г настърган кашкавал
• 100 г гъби
• 5-6 домата
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Добавяме ориза и пържим, като непрекъснато бъркаме. Когато оризът стане прозрачен, наливаме бульона, подправяме с черен пипер и сол и задушаваме на слаб огън, докато оризът омекне напълно.

В отделен съд разтопяваме маслото, прибавяме обелените и настъргани домати и нарязаните гъби и задушаваме. Накрая сипваме ориза и настъргания кашкавал и разбъркваме добре сместа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало