Кулинарни рецепти » Овчарски гювеч

 Овчарски гювеч

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг чушки
• 250 г домати
• 200 г лук
• 1/2 ч. ч. олио
• 200 г сирене
• 5 с. л. брашно
• 1 кофичка кисело мляко
• сол, магданоз

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в мазнината. Щом поомекне, последователно прибавяме и задушаваме нарязаните на дребно чушки и домати.

Задушените зеленчуци разстиламе в тавичка и покриваме с настърганото сирене, смесено с част от нарязания на ситно магданоз.

Приготвяме сос от млякото, брашното и яйцата. Посоляваме на вкус и заливаме ястието с него.

Печем в умерено загрята фурна. Поднасяме готовия гювеч, поръсен със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало