Продукти: (за 4 порции)
• 600 г извара
• 1 к.ч. сметана
• 3 с.л. брашно
• 4 яйца
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 5 с.л. галета
• сол
Начин на приготвяне:
Разбъркваме изварата заедно с отделените жълтъци от 3 яйца. Прибавяме галетата, брашното, маслото и сол на вкус. Разбъркваме добре и внимателно прибавяме разбитите на сняг белтъци.
Сипваме сместа в огнеупорен стъклен съд, намазан с масло и поръсен с галета. Заравняваме отгоре и намазваме със сметаната, разбита с 1 яйце. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....