Продукти: (за 4 порции)
• 600 г извара
• 1 к.ч. сметана
• 3 с.л. брашно
• 4 яйца
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 5 с.л. галета
• сол
Начин на приготвяне:
Разбъркваме изварата заедно с отделените жълтъци от 3 яйца. Прибавяме галетата, брашното, маслото и сол на вкус. Разбъркваме добре и внимателно прибавяме разбитите на сняг белтъци.
Сипваме сместа в огнеупорен стъклен съд, намазан с масло и поръсен с галета. Заравняваме отгоре и намазваме със сметаната, разбита с 1 яйце. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...