Кулинарни рецепти » Оризов венец с кюфтенца

 Оризов венец с кюфтенца

Начин на приготвяне:

В дълбок тиган слагаме 60 г масло и малко олио, загряваме и изпържваме 250 г ориз.

Добавяме 3 ч.ч. (по 250 мл) гореща вода,1 ч.л. куркума, 1/2 ч.л. стрит риган, сол, черен пипер, и 1 кубче натрошен бульон по избор. Оставяме ориза да ври 20 минути на тих огън. Отдръпваме го от котлона и оставяме под капак за 15 минути.

През това време изпържваме 10 малки кюфтенца, които сме приготвили от предварително замесена кайма с наситен лук и хляб и сме оваляли в брашно.

Ориза изсипваме в кръгла кексова форма, след което обръщаме в плоска чиния. В средата нареждаме кюфтенцата и поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: Пенка Чапанова

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало