Кулинарни рецепти » Панирани медальончета от свинско филе

 Панирани медальончета от свинско филе

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг свинско филе
• 300 г кашкавал
• 2 яйца
• 2 с.л. брашно
• 1/2 ч.ч. олио
• 1 лимон
• 1 пакетче краве масло
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Почистваме филето от ципите, нарязваме го на медальончета (по 4 за порция), които леко посоляваме и овалваме в брашно.

Разбиваме яйцата, прибавяме към тях настъргания на едро ренде кашкавал, брашното, смлян черен пипер, малко сол. Ако сместа е много гъста, разреждаме с малко прясно мляко.

Потапяме медальончетата в получената смес и пържим в сгорещеното олио. Накрая ги заливаме със сгорещеното масло.

Сервираме с варени картофи и резенчета лимон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало