Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг крехко телешко месо
• 1 кг картофи
• 2 с.л. краве масло
• 500 г тиква
• 2-3 глави лук
• 2 големи ябълки
• 1 ч.л. брашно
• 1 ч. л. захар
• 1 к.ч. течна сметана
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на малки хапки, които посоляваме и поръсваме с черен пипер. Запържваме ги в сгорещената мазнина заедно със ситно нарязания лук. Когато лукът се зачерви, прибавяме леко препеченото брашно, а след 3-4 мин – горещата сметана, малко вода и 1 обелена и настъргана ябълка. Посоляваме на вкус и задушаваме много добре продуктите.
Обелваме тиквата и я почистваме от семената. Нарязваме половината от тиквата на големи парчета, които поръсваме със захарта и изпичаме във фурната. Останалата тиква, втората обелена ябълка и обелените картофи нарязваме на кубченца, които изпържваме в голямо количества мазнина. Отцеждаме ги от мазнината и посоляваме.
На дъното на широка чиния за сервиране нареждаме печената тиква. Отгоре разстиламе задушените месни хапки, а отстрани обграждаме с изпържените тиква, ябълка и картофи. Заливаме със соса от задушеното месо, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и поднасяме.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...