Продукти: (за 4 порции)
• 500 г домати
• 20 г краве масло
• 1 малка глава лук
• 1 парченце морков
• 1 парченце целина
• 1 магданозено коренче
• 1 л вода
• 150 г сметана
• 2 с.л. брашно
• магданоз, захар, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчуковите корени на парченца, заливаме ги с горещата вода и варим 30 мин на умерен огън, след което прецеждаме.
Нарязваме лука и доматите на ситно и ги задушаваме в маслото и малко вода. Щом омекнат, ги пресоваме.
Размиваме брашното в 2 с.л. студена вода, изсипваме го в бульона от корените и варим десетина минути. Накрая сипваме доматите, подправяме със захар и сол на вкус и варим още 5-6 мин.
Сваляме готовата супа от огъня, застройваме със сметаната и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...