Продукти: (за 4-5 порции)
• 4 картофа
• 2 моркова
• 1 парче керевиз
• 1 глава лук
• 1 зелена пиперка
• 4 червени домата
• 4 с.л. олио
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 дафинов лист
• 1 шепа фиде
• магданоз
• оцет
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на малки парченца картофите, морковите, керевиза и чушката. Слагаме ги в съд със студена вода заедно със ситно нарязания лук и бавно кипваме.
След това посоляваме, прибавяме мазнината дафиновия лист и варим до полуомекване.
Прибавяме обелените и ситно нарязани домати, а след 5 мин - натрошеното фиде.
Доваряваме чорбата на тих огън, застройваме я с млякото, поръсваме със ситно нарязан магданоз и подправяме с лимоновия сок.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...