Продукти:
• 8-10 яйца
• 500 г захар
• 1 л прясно мляко
Начин на приготвяне:
В сух тиган загряваме 150 г захар до образуването на карамел. Разливаме готовия карамел, докато е още топъл в намаслени метални формички.
Разбиваме яйцата с останалата захар и постепенно прибавяме топлото мляко. Наливаме сместа във формичките и ги нареждаме в тавичка.
Наливаме вода до средата на формичките и печем в слаба фурна, като внимаваме водата да не кипне.
Оставяме готовия крем да се охлади във формичките, след което го обръщаме в чинийките за сервиране.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...