Кулинарни рецепти » Супа от свинско и гъби

 Супа от свинско и гъби

Продукти:

• 400 г свинско месо
• 200 г гъби
• 1 с.л. брашно
• 1-2 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1-2 с.л. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го посоляваме. Заливаме със 7-8 ч.ч. хладка вода и го осавяме да се вари на слаб огън.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в мазнината заедно с гъбите, нарязани на ивички. Щом лукът поомекне, прибавяме брашното и го запържваме.

Сипваме гъбите в тенджерата и доваряваме супата. Накрая посоляваме и застройваме с яйцата, разбити с киселото мляко.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало