Продукти:
• 2 белтъка
• 1 ч.л. лимонов сок
• 160 г пудра захар
• 1 ванилия
• разноцветни захарни перлички за украса
Начин на приготвяне:
Разбиваме белтъците на сняг с лимоновия сок.
Размесваме пудрата захар с ванилията и я прибавяме равномерно към белтъчната маса. По желание може да оцветим целувченото тесто с различни цветове сладкарски бои (1 щипка боя размиваме в няколко капки вода).
Шприцоваме целувките върху хартия за печене и ги посипваме с цветни захарни пръчици. Печем 30 минути при 150 градуса.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...