Продукти: (за 2 порции)
• 300 г млада коприва
• 3-4 сухи червени чушки
• 1 с.л. брашно
• 4-5 скилидки чесън
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме чушките за 30 мин в студена вода.
Нарязваме копривата на ситно. Прибавяме чушките, заливаме с 2 ч.ч. подсолена вода и варим, докато копривата омекне. Изваждаме чушките, накълцваме ги и ги връщаме при копривата.
Препичаме брашното, размиваме го в 1 к.ч. хладка вода и го прибавяме към ястието, като бъркаме с дървена лъжица. Задушаваме 10 мин под похлупак и накрая прибавяме счукания чесън.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...