Кулинарни рецепти » Желе от ябълки и портокали

 Желе от ябълки и портокали

Продукти:

• 2 кг ябълки
• 500 г портокали
• 700 г захар
• 1 ч.л. лимонтузу

Начин на приготвяне:

Избираме добре узрели и здрави ябълки, нарязваме ги на резенчета заедно с кората и семките и ги заливаме с толкова вода, колкото да ги покрие. Варим на умерен котлон, докато омекнат.

Щом ябълките поизстинат, прецеждаме сока през марля. Слагаме в него обелените, почистени от семките и разделени на резенчета портокали, добавяме захарта и варим на умерен котлон, докато се посгъсти. Сваляме сместа от котлона, оставяме я да поизстине и я прецеждаме.

Продължаваме варенето до окончателното сгъстяване на желето, като 5 мин преди края прибавяме размитото в гореща вода лимонтузу. Разсипваме горещото желе в сухи буркани.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало