Кулинарни рецепти » Желе от ябълки и портокали

 Желе от ябълки и портокали

Продукти:

• 2 кг ябълки
• 500 г портокали
• 700 г захар
• 1 ч.л. лимонтузу

Начин на приготвяне:

Избираме добре узрели и здрави ябълки, нарязваме ги на резенчета заедно с кората и семките и ги заливаме с толкова вода, колкото да ги покрие. Варим на умерен котлон, докато омекнат.

Щом ябълките поизстинат, прецеждаме сока през марля. Слагаме в него обелените, почистени от семките и разделени на резенчета портокали, добавяме захарта и варим на умерен котлон, докато се посгъсти. Сваляме сместа от котлона, оставяме я да поизстине и я прецеждаме.

Продължаваме варенето до окончателното сгъстяване на желето, като 5 мин преди края прибавяме размитото в гореща вода лимонтузу. Разсипваме горещото желе в сухи буркани.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало