Кулинарни рецепти » Мармалад от круши

 Мармалад от круши

Продукти:

• 5 кг круши
• 1-1,5 кг захар
• 1 парче канела
• 8-10 карамфилчета

Начин на приготвяне:

Избираме добре узрели сладки круши, измиваме ги и отрязваме дръжките им. Разрязваме крушите на четвъртинки и отстраняваме семената.

Слагаме ги в голям съд и наливаме вода, колкото да ги покрие. Варим на умерен огън, докато омекнат. Отстраняваме съда от огъня, изчакваме крушите да изстинат и ги претриваме през цедка.

Прибавяме захарта, карамфилчетата и канелата и варим мармалада до необходимата гъстота. После още горещ го насипваме в затоплени буркани.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало