Проукти: (за 6 порции)
• 6 свински пържоли
• 4 ябълки
• 1 к.ч. зехтин /или олио/
• 1 ч.ч. бяло вино
• канела, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Запържваме пържолите за 10 мин в сгорещения зехтин, посоляваме ги, поръсваме с черен пипер, заливаме с виното и ги оставяме да почиват в тигана.
Почистваме ябълките, нарязваме ги на филийки и ги запържваме в отделен тиган. Поръсваме с канела запържените ябълки, прехвърляме ги при пържолите и варим всичко около 5 мин на тих огън.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...