Кулинарни рецепти » Пълнен пъпеш

 Пълнен пъпеш

Продукти:

• 1 голям, добре узрял пъпеш
• 1 пакетче суха сметана
• 150 мл прясно мляко
• 1 белтък
• 2 с.л. захар
• 1 ч.ч. счукани орехи
• 2-3 с.л. стафиди

Начин на приготвяне:

Отрязваме капаче от горната страна на пъпеща и с помощта на лъжица внимателно изчистваме семето.

Смесваме сметаната с млякото и разбиваме на твърд сняг. Съединяваме с белтъците, разбити със захарта. Прибавяме ядките и стафидите.

С приготвената смес пълним пъпеша, затваряме го с капачето и го оставяме за 1 час в хладилника. Режем пъпеша на резени и поднасяме.

Автор: Гинка Димитрова

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало