Кулинарни рецепти » Плодов сладкиш с извара

 Плодов сладкиш с извара

Продукти:

• 500 г бутер тесто
• 250 г неосолена извара
• 100 г захар
• кора и сок от 1 лимон
• 1яйце
• нарязани плодове (най-добре праскови)

Начин на приготвяне:

От бутер тестото изрязваме 2 кори в зависимост от големината на тавичката, като едната трябва да е малко по-голяма от другата.

Приготвяме плънка от изварата, захарта, настърганата кора и сока от лимона.

В тавичката поставяме по-голямата кора и върху нея разстиламе изварената плънка. Върху изварата нареждаме нарязаните плодове и покриваме с другата кора.

Краищата на долната кора похлупваме върху горната. Намазваме с разбитото с малко вода или прясно мляко яйце и печем в умерена фурна при 220°С.

Автор: Ирина Ексарова

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало