Продукти:
• 6 яйца
• 1 ч.ч. олио
• 2 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. брашно
За пълнежа:
• 1 кг ябълки, обелени и нарязани на парченца
• 3/4 ч.ч. захар
• 2 ч.л. канела
• сока на 1 лимон
• 1/4 ч.ч. червено вино
За украса:
• 1/2 ч.ч. орехи
• 2 ч.л. канела
• 1/2 ч.ч. захар
Начин на приготвяне:
Замесваме тесто от изброените продукти. Намазняваме тавичка и слагаме половината тесто.
Смесваме добре продуктите за пълнежа и разстиламе върху тестото. Отгоре покриваме с останалото тесто.
Разбъркваме продуктите за украсата и гарнираме сладкиша. Печем на 180 градуса 50-60 минути.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...