Кулинарни рецепти » Плодова грис-халва

 Плодова грис-халва

Продукти:

• 1 1/2 ч.ч. грис
• 1/2 ч.ч. краве масло
• 1/2 ч.ч. нарязани бадемови или орехови ядки
• 2 ч.ч. вода
• 1 ч.ч. захар
• 250 г ароматен плод (ягоди, малини, боровинки)
• 1 к. ч. стафиди
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

На умерен котлон пържим в предварително сгорещеното масло гриса и ядките, докато станат златисти. Сваряваме във водата захарта и изчистените плодове, прецеждаме и претриваме през цедка.

Заливаме гриса с тази гореща течност, в която сме прибавили накрая и измитите стафиди. Варим още 5 минути, докато грисът поеме сиропа, като бъркаме непрекъснато.

Сваляме от котлона халвата и я покриваме с дебела кърпа, а върху нея слагаме капак. Задушаваме половин час, след което разронваме с лъжица. Завиваме я отново, докато изстине.

Поднасяме я поръсена с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало