Кулинарни рецепти » Ябълков пай с орехи и стафиди

 Ябълков пай с орехи и стафиди

Продукти:

• 4 яйца
• 100 г олио
• 1 в.ч. захар
• 1 1/2 ч.ч. настъргани ябълки
• 1 ч.ч. счукани орехи
• 2 1/2 ч.ч. брашно
• 100 г стафиди
• 1 бакпулвер
• половин пакетче канела
• пудра захар

Начин на приготвяне:

Разбиваме последователно яйцата с олиото, захарта, ябълките, орехите, стафидите, канелата и накрая брашното пресято с бакпулвера.

Разбъркваме хубаво, изсипваме в намазнена и поръсена с брашно тавичка и печем в предварително загрята умерена фурна. След като извадим сладкиша, поръсваме с пудра захар.

Автор: Велизар Цветков

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало