Продукти:
• 1 ч.ч. ориз
• 1 л прясно мляко
• 500 г бял хляб
• 500 г зарзали
• 60 г пудра захар
За крема:
• 500 мл прясно мляко
• 4 яйца
• 4 с.л. захар
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в млякото. Нарязваме хляба на филийки с дебелина 1 см, като отстраняваме кората.
Покриваме дъното на обилно намаслена такичка с половината от хлебните филийки, върху тях разстиламе половината от ориза, а върху него нареждаме зарзалите, които сме почистили от костилките. Покриваме с останалия хляб, разстиламе останалия ориз и поръсваме с пудра захар. Печем в умерено загрята фурна.
Смесваме продуктите за крема и варим на слаб огън при непрекъснато бъркане, докато сместа се сгъсти. Разрязваме изпечената шарлота на парчета и гарнираме всяко парче с малко крем.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...