Продукти:
• 500 г смокини
• 1 белтък
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 150 г захар
• 2 с.л. вода
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Смесваме захарта с водата и щипката сол в тенджера и оставяме да ври 2 минути. Прибавяме белтъка, разбит на пяна, и продължаваме да бъркаме.
Към получения сироп прибавяме намачканите на каша смокини и чашата мляко. Разбъркваме много добре и оставяме във фризера за 6 часа.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...