Продукти:
• 500 г смокини
• 1 белтък
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 150 г захар
• 2 с.л. вода
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Смесваме захарта с водата и щипката сол в тенджера и оставяме да ври 2 минути. Прибавяме белтъка, разбит на пяна, и продължаваме да бъркаме.
Към получения сироп прибавяме намачканите на каша смокини и чашата мляко. Разбъркваме много добре и оставяме във фризера за 6 часа.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...