Продукти:
• 1 глава чесън
• 5-6 големи картофа
• 200 г сметана
• 3 с.л. брашно
• 50 г краве масло
• 150 г кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме картофите и необелени ги печем във фурната.
Обелваме скилидките чесън и ги задушаваме в маслото и малко вода. Прибавяме брашното и запържваме сместа. Сипваме сметаната, подправяме със сол и черен пипер на вкус и бъркаме, докато сместа се сгъсти.
Изпечените картофи нарязваме наполовина и с лъжица изваждаме вътрешността им в голяма купа. Прибавяме сметанената смес и разбъркваме с пасатора.
Пълним картофите. Поръсваме с кашкавал и запичаме няколко минути във фурната.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...