Продукти:
• 3 големи глави лук
• 500 г картофи
• 100 г бяло вино
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. оцет
• 1 щипка черен пипер
• половин връзка копър
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги, нарязваме на кръгчета и ги заливаме с виното.
Добавяме нарязания на филийки лук и заливаме със смес от олио, оцет, сол, черен пипер и ситно нарязан копър.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...