Продукти:
· 2 средно големи патладжана
· 4 с.л. олио
· 2 с.л. оцет
· 1 с.л. ситно нарязан магданоз
· 1 ч.л. червен пипер
· сол
Начин на приготвяне:
Опичаме патладжаните, обелваме ги и ги нарязваме на ивици. Нареждаме ги в салатиера, посоляваме и поръсваме с червения пипер и ситно нарязания магданоз.
Смесваме оцета и олиото, разбиваме с вилица до побеляване и заливаме патладжаните.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...