Продукти: (за 4 порции)
• 3 глави лук
• 4 скилидки чесън
• 3 чушки
• 2 тиквички
• 1 патладжан
• 3 с. л. олио
• 1 буркан домати
• 1/2 ч. ч. бульон (може и от кубче)
• 1 ч. л. захар
• 100 г настърган кашкавал
• магданоз, мащерка
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на едро, чесъна - на ситно, чушките - на парчета, а тиквичките и патладжана - на полумесеци.
Загряваме олиото в тигана и задушаваме първо лука и чесъна до омекване, прибавяме чушките и патладжана и държим на огъня още 5 минути. Слагаме тиквичките, доматите със сока, мащерката и магданоза.
Подправяме със сол, черен пипер и захар, заливаме с бульона и задушаваме още 10 минути. Сервираме ястието поръсено с настърган кашкавал и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...