Продукти за 5 порции:
• 200 г царевично брашно
• 1 л прясно овче мляко
• 100 г овче масло
• 250 г овче сирене
• 4 ч.ч. вода
• 1-2 люти чушки
• сол
Начин на приготвяне:
Смесваме млякото и водата, посоляваме и завираме на огъня. Постепенно прибавяме брашното като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица. Варим кашата до необходимата гъстота.
Десетина минути преди да свалим от огъня, прибавяме ситно натрошеното сирене, маслото и нарязаните люти чушлета.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...