Кулинарни рецепти » Вегетарианско чили

 Вегетарианско чили
(Ямайка)

Продукти:

• 400 сварен червен фасул
• 400 г белени домати от консерва
• 2 моркова
• 1 глава лук
• 2 по-малки тиквички
• 1 скилидка чесън
• 1 зелено люто чушле
• 3 с.л. зехтин
• 1 кубче зеленчуков бульон
• 1-2 к.ч. вода
• 1 с.л. кетчуп
• 1 с.л. доматено пюре
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука, чесъна и морковите и ги запържваме в сгорещената мазнина. След 5 мин засилваме огъня, прибавяме нарязаните на кубчета тиквички и ситно нарязаното люто чушле и пържим още 4-5 мин.

После сипваме сварения и отцеден фасул, кетчупа и доматеното пюре. Наливаме горещата вода, в която сме разтворили бульона и задушаваме 10-15 мин.

Накрая подправяме с черен пипер и сол на вкус и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: Ирена Колева

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало