Продукти:
• 8 ябълки
• 120 г конфитюр от диви (може и градински) ягоди
• 4 с.л. счукани орехи
• 8 ч.л. захар за ябълките
• 2 пакетчета ванилия
• 4 белтъка
• 80 г захар за белтъците
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките, разрязваме на половинки и изчистваме семенната част. Нареждаме ги в тавичка и наливаме 100 мл студена вода. Посипваме ги със захар, смесена с ванилия и печем 15 минути в умерена фурна.
Напълваме половината от изпечените ябълки с конфитюр и счукани орехи и захлупваме върху другата половина. Посипваме с разбитите на гъст сняг белтъци и захар и запичаме отново във фурната за 3-4 минути. Сервираме студени.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...