Продукти:
• 1 кг патладжани
• 1 ч.ч. олио
• 3 глави лук
• 500 мл прясно мляко
• 4 яйца
• 200 г кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжаните на кубчета и ги оставяме да престоят и пуснат водата си. Измиваме ги добре.
Запържваме лука и прибавяме към него патладжаните. Изпържената смес, подправена със сол и черен пипер, изсипваме в тавичка и заливаме с 2 ч.ч. вода.
Разбиваме яйцата с млякото и ги разбъркваме с настъргания кашкавал. Изсипваме заливката върху патладжаните и разбъркваме добре. Връщаме тавата във фурната и печем, докато яйцата стегнат.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...