Кулинарни рецепти » Кюфтета Хасан паша

 Кюфтета Хасан паша

Продукти:

• 500 г кайма
• 2 филии хляб
• 1 глава лук
• 3 яйца
• 2 с.л. доматено пюре
• 4 картофа
• 3 с.л. масло
• 3 с.л. прясно мляко
• кимион
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Към каймата прибавяме намокрената сърцевина на хляба, настъргания на ренде лук, двете яйца и подправките и ги разбъркваме добре.

Приготвяме кюфтета с големина на яйце, като издълбаваме гнездо на всяко и ги редим в тавичка. Заливаме с разтопено масло и ги печем 20-25 минути в силно нагорещена фурна.

Сваряваме картофите и ги пасираме. Слагаме ги в тенджера, добавяме 1 с.л. масло, 1 яйце, 2 с.л. мляко, сол и черен пипер.

Така приготвената смес запържваме в продължение на 5 минути, като разбъркваме, докато се получи хомогенно пюре.

Без да вадим кюфтетата от тавичката, ги напълваме с пюрето. Разтваряме 2 с.л. доматено пюре в 1 ч.ч. топла вода и заливаме кюфтетата, след което ги слагаме отново във фурната за още няколко минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало