Кулинарни рецепти » Чернина

 Чернина
(Полша)

Продукти:

• дреболиите от 1 гъска или 2 патици
• 1 връзка корени за супа
• 125 г сушени сливи
• 125 г сушени ябълки
• 1-2 круши
• 30 г захар
• 1 пръчица канела (около 2 см)
• 3 зърна бахар
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. оцет
• 2 ч.ч. гъша или патешка кръв
• 6 ч.ч. вода
• майорана
• сол

Начин на приготвяне:

Слагаме дреболиите в подсолена вода и варим на слаб огън, докато омекнат. Заливаме плодовете с 500 мл вода, прибавяме подправките и малко захар и варим до омекване. Прецеждаме плодовете и дреболиите.

Отделно смесваме 2 ч.ч. от плодовия бульон с 2 ч.ч. бульон от дреболиите. Прибавяме кръвта и брашното, разбъркваме и изсипваме при дреболиите.

Подправяме с захар, сол, оцет и майорана и възвираме на огъня, като внимаваме да не се съсири кръвта.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало