Продукти: (за 4 порции)
• 60 г червена леща
• 400 г картофи
• 150 мл вода
• 3 стръка пресен лук
• 1 главичка стар лук
• 2 с.л. маргарин
• 6 белтъка
• 200 мл прясно мляко
• 1 щипка шафран
• 1 с.л. сусам
• суха чубрица, магданоз
• черен и червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме лещата със студената вода и киснем 30 мин, за да набъбне.
Нарязваме пресния лук на парченца по 1 см. Стария лук наситняваме. Нарязваме картофите на филийки.
Сгорещяваме в тефлонов тиган 1 с.л. маргарин и задушаваме двата вида лук.
Намасляваме тавичка, нареждаме картофите и прибавяме лещата, лука и изброените подправки.
Разбиваме белтъците с млякото, подправяме със сол и шафран и заливаме зеленчуците.
Слагаме тавичката в друга по-голяма с топла вода и печем на водна баня при 180°С 40 мин. Поръсваме сусама и печем още 15 мин.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...