Продукти: (за 6 порции)
• 1,5 кг говеждо филе
• 1 ч.ч. оцет
• 2 дафинови листа
• 3-4 с.л. свинска мас
• 100 г сланина
• 2-3 с.л. заквасена сметана
• черен пипер, бахар, сол
Начин на приготвяне:
Смесваме оцета с 1 ч.ч. вода, прибавяме дафиновите листа, черен пипер, бахар, сол и възваряваме. Оставяме маринатата да изстине и слагаме месото да кисне една нощ в нея.
На другия ден шпиковаме месото с парченца сланина и го пържим от всички страни, докато хубаво се зачерви. Наливаме малко гореща вода, захлупваме и задушаваме в продължение на 2 часа, като от време на време сипваме по малко гореща вода.
Когато месото е готово, прибавяме сметаната към соса.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...