Кулинарни рецепти » Леща с картофи по индийски

 Леща с картофи по индийски

Продукти:

• 4 домата
• 250 г леща
• 2 картофа
• 2 зелени чушки
• 1 глава лук
• 2 с. л. олио
• 2 ч. л. смлян джинджифил
• 1/2 ч. л. къри
• 1/2 ч. л. смлян кимион
• 1/2 ч. л. смляна куркума
• сол

Начин на приготвяне:

В тенджера наливаме вода, слагаме половината джинджифил, солта, кимиона и куркумата. След като заври, прибавяме лещата и оставяме да поври 15 минути. Сипваме нарязаните на кубчета картофи и оставяме да ври до готовност. Ако е нужно, добавяме вода.

Отделно загряваме олиото в тиган и запържваме нарязаните на ситно лук и чушки до златисто. Добавяме кърито, останалия джинджифил и обелените и нарязани на кубчета домати. Разбъркваме и оставяме на котлона за няколко минути преди да смесим с лещата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало