Продукти:
• 1 кг картофи
• 1 ч.л. сол
• 1 с.л. краве масло
• 1 яйце
• 1-2 ч.ч. брашно
За плънката:
• 200 г шунка
• 200 г кашкавал
• магданоз
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги прекарваме през преса. Прибавяме брашното, маслото, солта и яйцето. Омесваме и разточваме на кора, малко по-дебела от един пръст.
С помощта на водна чаша изрязваме от тестото кръгове, върху половината от които разпределяме плънката, приготвена от изброените продукти. Покриваме с останалите кръгове и притискаме краищата с пръсти, за да се слепят.
Изпържваме крапфените от двете страни в сгорещената мазнина.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...