Кулинарни рецепти » Солена крустата с шунка

 Солена крустата с шунка

Продукти:

• 250 г брашно
• 150 г краве масло
• 1 щипка сол

За гарниране:

• 150 г шунка
• 250 г извара
• 100 мл сметана
• 1 с.л. брашно
• 4 яйца
• сол

Начин на приготвяне:

Смесваме брашното с маслото и солта и месим, докато получим зърнеста смес. Наливаме 1 к.ч. вода и продължаваме да месим интензивно, докато получим гладко тесто.

Увиваме тестото във фолио и го оставяме да престои 1 час в хладилника. После го разстиламе в намаслена и набрашнена тавичка, така че да покрие стените. Надупчваме го с вилица, покриваме с фолио и печем 20 мин в умерено загрята фурна.

Смесваме изварата с жълтъците, брашното и сметаната. Разбъркваме добре, прибавяме наситнената шунка и посоляваме. Накрая внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.

Отстраняваме фолиото от запеченото тесто, разстиламе отгоре приготвената смес и печем в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало