Кулинарни рецепти » Солена крустата с шунка

 Солена крустата с шунка

Продукти:

• 250 г брашно
• 150 г краве масло
• 1 щипка сол

За гарниране:

• 150 г шунка
• 250 г извара
• 100 мл сметана
• 1 с.л. брашно
• 4 яйца
• сол

Начин на приготвяне:

Смесваме брашното с маслото и солта и месим, докато получим зърнеста смес. Наливаме 1 к.ч. вода и продължаваме да месим интензивно, докато получим гладко тесто.

Увиваме тестото във фолио и го оставяме да престои 1 час в хладилника. После го разстиламе в намаслена и набрашнена тавичка, така че да покрие стените. Надупчваме го с вилица, покриваме с фолио и печем 20 мин в умерено загрята фурна.

Смесваме изварата с жълтъците, брашното и сметаната. Разбъркваме добре, прибавяме наситнената шунка и посоляваме. Накрая внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.

Отстраняваме фолиото от запеченото тесто, разстиламе отгоре приготвената смес и печем в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало