Продукти:
• 1 кг чушки
• 400 г сирене
• 500 мл прясно мляко
• 3-4 яйца
• 3 с.л. краве масло
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме чушките на парченца и ги пържим в сгорещената мазнина до омекване.
Отделно разбиваме яйцата заедно с прясното мляко и ги смесваме с натрошеното сирне и ситно нарязания магданоз. Подправяме с черен пипер и сол и разбъркваме.
Разстиламе чушките в намаслена тавичка и ги заливаме с яйчната смес. Запичаме в умерено загрята фурна до зачервяване на заливката.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...