Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. зрял боб
• 250 г пушени свински ребра
• 2 с.л. олио
• 1 глава лук
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• джоджен
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме зрелия фасул от вечерта до сутринта. Сутринта го отцеждаме, заливаме го с 1,5 л студена вода и го варим на умерен огън.
След 30 мин слагаме пушените свински ребра и продължаваме да варим, докато месото по ребрата омекне.
Изваждаме ребрата, отделяме месото, нарязваме го на малки хапки и го връщаме в чорбата.
В олиото задушаваме ситно нарязания лук, към който прибавяме брашното. Отстраняваме съда от огъня, поръсваме с червения пипер, наливаме 1 к.ч. топла вода, посоляваме на вкус, разбъркваме добре и сипваме запръжката, като разбъркваме с дървена лъжица.
Поднасяме чорбата, поръсена със ситно нарязан джоджен.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...