Кулинарни рецепти » Бобена чорба с пушени свински ребра

 Бобена чорба с пушени свински ребра

Продукти: (за 4 порции)

• 1 ч.ч. зрял боб
• 250 г пушени свински ребра
• 2 с.л. олио
• 1 глава лук
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• джоджен
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме зрелия фасул от вечерта до сутринта. Сутринта го отцеждаме, заливаме го с 1,5 л студена вода и го варим на умерен огън.

След 30 мин слагаме пушените свински ребра и продължаваме да варим, докато месото по ребрата омекне.

Изваждаме ребрата, отделяме месото, нарязваме го на малки хапки и го връщаме в чорбата.

В олиото задушаваме ситно нарязания лук, към който прибавяме брашното. Отстраняваме съда от огъня, поръсваме с червения пипер, наливаме 1 к.ч. топла вода, посоляваме на вкус, разбъркваме добре и сипваме запръжката, като разбъркваме с дървена лъжица.

Поднасяме чорбата, поръсена със ситно нарязан джоджен.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало